Kuopion nuorkauppakamarin hallitus edustaa yhdistystä ja hoitaa sen asioita. Hallitus kehittää yhdistyksen toimintaa sekä päättää yhdistyksen toimintalinjoista. Kamarin hallituksessa on viisi varsinaista jäsentä ja seitsemän kutsuttua hallitusvirkailijaa. Kullakin oma vastuualueensa tai lohkonsa, jotka on selitetty alla.
Hallitus kokoontuu kuukausittain, ja ohjaa kamarin toimintaa Suomen nuorkauppakamarin suuntaviivojen mukaisesti. Hallitus valitaan vuosittain lokakuussa pidettävässä vaalikokouksessa. Nuorkauppakamarin perusperiaatteisiin kuuluu, että yhtä virkaa hoidetaan vain vuoden. Tämä pätee niin paikallisella, alueellisella, kansallisella kuin kansainväliselläkin tasolla.
Jos sinulla on asioita tai aloitteita, jotka haluaisit hallituksen käsittelevän, ota yhteyttä puheenjohtajaan.
Puheenjohtaja (PRES eli president)
Puheenjohtaja toimii yhdistyksen virallisena edustajana aluekonferensseissa ja kansallisissa kokouksissa. Puheenjohtaja johtaa kamaritoimintaa sekä vastaa yhteistyösopimusneuvotteluista ja ‑sopimuksista apunaan valmistautuva puheenjohtaja (DP).
Varapuheenjohtaja (DP eli Deputy President)
Varapuheenjohtaja (DP) on valmistautuva puheenjohtaja, joka tukee puheenjohtajaa. Jäsenhankinta. Nuorkauppakamarissa DP-käytännöllä turvataan jatkuvuus, sillä virkaan valittava henkilö sitoutuu vähintään kolmeksi vuodeksi (DP-PRES-IPP) kamarin johtotehtäviin.
Puheenjohtajiston lisäksi hallituksen varsinaisiksi jäseniksi valitaan kolme kehitysjohtajaa (EVP). Heidän vastuullaan ovat kamarin projektit, tapahtumat ja koulutukset.
Projektivastaava (COM eli Community)
Projektivastaava huolehtii kamarin yhteiskuntaan suuntautuvasta toiminnasta ja luotsaa siihen liittyvät projektit. COM koordinoi kamarin projektien toteutumista ja raportoi niistä säännöllisesti hallitukselle. Lisäksi hän selvittää muiden lohkovetäjien kanssa uusien projektien toteutusmahdollisuuksia.
Koulutusvastaava (IND eli Individual)
Koulutusvastaava vastaa kamarin koulutustoiminnasta. Kouluttautuminen ja kouluttaminen ovat toiminnan ytimessä, sillä nuorkauppakamari on nuorten johtajien ja asiantunijoiden kasvualustana yhteiskunnan eri osa-alueille.
Tapahtumavastaava (LOM eli Local Organisation Member)
Yhdistyslohko vastaa kamarin perustoiminnasta, eli kuukausitapahtumista. Kuukausitapahtumat voivat olla yritysvierailuja, koko perheen tapahtumia (esim. retkiä, kilpailuja), aikuisten iltarientoja sekä arvokkaita juhlia.
Edellisen vuoden puheenjohtaja (IPP eli Immediate Past President)
Edellisen vuoden puheenjohtaja (IPP) toimii puheenjohtajan (PRES) sekä koko hallituksen tukena. Myös palkintohakemukset puheenjohtajavuoden onnistumisista tehdään iipparin johdolla.
Tiedottaja (LIO eli Local Information Officer)
Tiedottajan vastuulla on kamarin sisäinen ja ulkoinen viestintä. Tiedottaja vastaa kamarin jäsenviestinnästä (verkkopalvelu, Piällysmies-blogi, sähköpostitiedotteet ja tekstiviestitiedottaminen). Tiedottajan vastuulla on myös lehdistötiedotteiden ja muun ulkoisen viestinnän hoitaminen.
Rahastonhoitaja (TREAS eli Treasurer)
Rahastonhoitaja vastaa yhdistyksen talousasioista ja kirjanpidosta. Hänen tehtäviinsä kuuluu mm. budjetin laatiminen yhdessä muiden hallituksen jäsenten kanssa, budjetin toteutumisen seuranta, jäsenmaksujen kerääminen sekä laskutuksen hoito. Rahastonhoitaja toimii myös projekteissa rahaliikenteen valvojana.
Sihteeri (SECY eli Secretary)
Sihteeri vastaa kamarin asiakirjahallinnosta ja jäsentietojen päivittämisestä. Sihteeri laatii kokousten pöytäkirjat ja vastaa yhdessä puheenjohtajan kanssa siitä, että kamarin ”paperiasiat” ovat kunnossa. Sihteeri on myös linkki jäsenistöön päin jäsentietojärjestelmä M‑Filesin käyttöön liittyvissä asioissa.
Kansainvälisyysvastaava (IPRO eli International Public Relation Officer)
Kansainvälinen suhdetoimintavirkailija. Kamaritoiminta on maailmanlaajuista ja suhteita on siis luotu myös Suomen rajojen ulkopuolelle. Kamarimme kansainvälisyysvastaava huolehtii kansainvälisien kokousten tiedottamisesta kamarissa sekä Twinning toiminnasta.
Yhteistyökumppanivastaava (BUS eli Business)
Yhteistyökumppanivastaava vastaa yhdistyksen yhteistyökumppanuussuhteiden jatkuvuudesta ja kehittämisestä. BUSin vastuulle kuuluu kamarin varainhankinta sekä sisäisten ja ulkoisten liikesuhteiden kehittämien. Tehtävään kuuluu myös kumppaniviestintä ja kumppaneiden molemminpuolisen hyödyn toteuttamisen varmistaminen.
Laatuvastaava (the Q eli Quality)
Hallituksen ulkopuolinen tarkkailija, joka sparraa toiminnan laatua. Toiminnan laadusta kertoo toimia vastaavat saavutukset ja tulokset. Panostuksilla täytyy olla merkitystä, siksi on hyvä olla henkilö, joka kysyy myös kriittisiä kysymyksiä ja pysäyttää pohtimaan toimintaa toiseltakin näkökulmalta.