Siirry sisältöön

Tietoa meistä

Kuopion Nuorkauppakamari - Monipuolista
ja aktiivista toimintaa

KNKKvisu_k-89_blue

Keitä me Kuopiossa olemme?

Kuopion Nuorkauppakamarin jäsenet ovat aktiivisia yrittäjiä, asiantuntijoita ja johtajia eri toimialoilta. Jäsenistö koostuu muun muassa lakiasioiden, terveydenhuollon, koulutuksen, viestinnän, teollisuuden, kulttuurin, matkailun, ravitsemustoiminnan, pankkiasioiden sekä graafisen ja IT-alan ammattilaisista. Erilaisen taustan omaavat jäsenet rikastuttavat ja monipuolistavat kamarin toimintaa.

Nuorkauppakamaritoiminta on täynnä erilaisia mahdollisuuksia. Osa hakee harrastuksesta oppia johtamiseen ja osa verkostoa bisnekseen. Toiset taas hakevat esiintymisvarmuutta ja ystäviä niin kotimaasta kuin ulkomailtakin. Kaikille nuorkauppakamarilaisille on tärkeää vaikuttaa ympäröivään yhteiskuntaan rohkeina edelläkävijöinä ja innovatiivisten projektien kautta.

Missio

  • Hautomo piällysimmeisille, jotka yhteistyöllä rakentavat huomisen Kuopiota.

Visio

  • Kuopion Nuorkauppakamari on vuonna 2026 Suomen vetovoimaisin kamari, jonka projekti‑, koulutus- ja johtamistoiminta on alueellisesti ja kansallisesti merkityksellistä ja tunnettua.

Arvot

  • Yksilön kehitys, vastuullinen yhteiskuntavaikuttaminen, ilon kautta.
 
KNKKvisu_k-5
WhatsApp Image 2022-08-15 at 15.18.31 (2)

Kuopion Nuorkauppakamari on 18–40-vuotiaiden aktiivisten, itsensä ja ympäristönsä kehittämisestä ja kansainvälisyydestä kiinnostuneiden järjestö. Toiminta koostuu ajankohtaisista projekteista, koulutuksista ja kouluttamisesta sekä kansainvälisestä toiminnasta.

Kuopion Nuorkauppakamari on osa maailmanlaajuista JCI (Junior Chamber International) järjestöä. Lisätietoa Nuorkauppakamarista kansallisena ja maailmanlaajuisena järjestönä löydät kansallisilta JCI Finlandin sivuilta: www.nuorkauppakamarit.fi

 

Kerro kiinnostuksestasi jäseneksi

Täytä ja lähetä koejäsenhakemus, niin olemme sinuun yhteydessä ja kutsumme koejäsenhaastatteluun. Lisätietoja antaa valmistautuva puheenjohtaja dp@jckuopio.fi.

Lue lisää koejäsenyydestä kohdasta Tule mukaan.

Hallitus

Kuopion nuorkauppakamarin hallitus edustaa yhdistystä ja hoitaa sen asioita. Hallitus kehittää yhdistyksen toimintaa sekä päättää yhdistyksen toimintalinjoista. Kamarin hallituksessa on viisi varsinaista jäsentä ja seitsemän kutsuttua hallitusvirkailijaa. Kullakin oma vastuualueensa tai lohkonsa, jotka on selitetty alla.

Hallitus kokoontuu kuukausittain, ja ohjaa kamarin toimintaa Suomen nuorkauppakamarin suuntaviivojen mukaisesti. Hallitus valitaan vuosittain lokakuussa pidettävässä vaalikokouksessa. Nuorkauppakamarin perusperiaatteisiin kuuluu, että yhtä virkaa hoidetaan vain vuoden. Tämä pätee niin paikallisella, alueellisella, kansallisella kuin kansainväliselläkin tasolla.

Jos sinulla on asioita tai aloitteita, jotka haluaisit hallituksen käsittelevän, ota yhteyttä puheenjohtajaan.

Alla esiteltynä Kuopion Nuorkauppakamarin hallitus 2023.


WhatsApp Image 2022-11-29 at 22.02.35

Hannele Ranta

PRES, president

Puheenjohtaja toimii yhdistyksen virallisena edustajana aluekonferensseissa ja kansallisissa kokouksissa. Puheenjohtaja johtaa kamaritoimintaa sekä vastaa yhteistyösopimusneuvotteluista ja ‑sopimuksista apunaan valmistautuva puheenjohtaja (DP).

Heidi Autio

DP, deputy president

Varapuheenjohtaja (DP) on valmistautuva puheenjohtaja, joka tukee puheenjohtajaa. Jäsenhankinta. Nuorkauppakamarissa DP-käytännöllä turvataan jatkuvuus, sillä virkaan valittava henkilö sitoutuu vähintään kolmeksi vuodeksi (DP-PRES-IPP) kamarin johtotehtäviin.

Katja Mononen

COM, community

Projektivastaava huolehtii kamarin yhteiskuntaan suuntautuvasta toiminnasta ja luotsaa siihen liittyvät projektit. COM koordinoi kamarin projektien toteutumista ja raportoi niistä säännöllisesti hallitukselle. Lisäksi hän selvittää muiden lohkovetäjien kanssa uusien projektien toteutusmahdollisuuksia.

Henriikka Paarnio

IND, individual

Koulutusvastaava vastaa kamarin koulutustoiminnasta. Kouluttautuminen ja kouluttaminen ovat toiminnan ytimessä, sillä nuorkauppakamari on nuorten johtajien ja asiantunijoiden kasvualustana yhteiskunnan eri osa-alueille.

Anna Haukilahti

LOM, local organization member

Yhdistyslohko vastaa kamarin perustoiminnasta, eli kuukausitapahtumista. Kuukausitapahtumat voivat olla yritysvierailuja, koko perheen tapahtumia (esim. retkiä, kilpailuja), aikuisten iltarientoja sekä arvokkaita juhlia.

Sampo Riihimäki

IPP, immediate past president

Edellisen vuoden puheenjohtaja (IPP) toimii puheenjohtajan (PRES) sekä koko hallituksen tukena. Myös palkintohakemukset puheenjohtajavuoden onnistumisista tehdään iipparin johdolla.

Anni Paananen

LIO, local information officer

Tiedottajan vastuulla on kamarin sisäinen ja ulkoinen viestintä. Tiedottaja vastaa kamarin jäsenviestinnästä (verkkopalvelu, Piällysmies-blogi, sähköpostitiedotteet ja tekstiviestitiedottaminen). Tiedottajan vastuulla on myös lehdistötiedotteiden ja muun ulkoisen viestinnän hoitaminen.

Valtteri Majuri

TREAS, treasurer

Rahastonhoitaja vastaa yhdistyksen talousasioista ja kirjanpidosta. Hänen tehtäviinsä kuuluu mm. budjetin laatiminen yhdessä muiden hallituksen jäsenten kanssa, budjetin toteutumisen seuranta, jäsenmaksujen kerääminen sekä laskutuksen hoito. Rahastonhoitaja toimii myös projekteissa rahaliikenteen valvojana.

Ninja Vepsäläinen

SECY, secretary

Sihteeri vastaa kamarin asiakirjahallinnosta ja jäsentietojen päivittämisestä. Sihteeri laatii kokousten pöytäkirjat ja vastaa yhdessä puheenjohtajan kanssa siitä, että kamarin ”paperiasiat” ovat kunnossa. Sihteeri on myös linkki jäsenistöön päin jäsentietojärjestelmä M‑Filesin käyttöön liittyvissä asioissa.

Sanna Perälä

IPRO, international public relation officer

Kansainvälinen suhdetoimintavirkailija. Kamaritoiminta on maailmanlaajuista ja suhteita on siis luotu myös Suomen rajojen ulkopuolelle. Kamarimme kansainvälisyysvastaava huolehtii kansainvälisien kokousten tiedottamisesta kamarissa sekä Twinning toiminnasta. 

Anu Puustinen

BUS, business

Yhteistyökumppanivastaava vastaa yhdistyksen yhteistyökumppanuussuhteiden jatkuvuudesta ja kehittämisestä. BUSin vastuulle kuuluu kamarin varainhankinta sekä sisäisten ja ulkoisten liikesuhteiden kehittämien. Tehtävään kuuluu myös kumppaniviestintä ja kumppaneiden molemminpuolisen hyödyn toteuttamisen varmistaminen.