Siirry sisältöön

Strategia!-koulutus innostaa ja inspiroi

Pidän kaksin käsin strategiasta kiinni, niinku cha cha cha! Euroviisuviikonloppuna Savonlinnan Tanhuvaarassa nähtiin outoa liikehdintää. Paikalle oli saapunut muun muassa tennisjoukkue, ratsastajia, jalkapallotiimi, painonnostajia ja voimistelijoita.

Mikäs homma se tämä on? Strategympialaiset tietenkin!

Tänä vuonna Strategia!-viikonloppua vietettiin Savonlinnan Tanhuvaarassa olympiahengessä. Meidät noin 80 osallistujaa oli jaettu tiimeihin, jotka työstivät strategiaa kimpassa eteenpäin koko viikonlopun ajan.

Strategia!-koulutusviikonloppu on intensiivinen rutistus, jossa strategiaprosessin läpivieminen käydään läpi tapausesimerkin avulla. Käytännössä case-esimerkkinä on aina järjestävä kamari, joka tarvitsee apua oman strategiansa luomiseen tai päivittämiseen.

d1a784c9-e56b-489c-bdfd-93fbb9331bcd

Strategiaa kehitettiin tiimeittäin

Strategympialaiset polkaistiin käyntiin perjantaina. Ensin kouluttauduttiin käymällä strategiaprosessia yleisesti, jonka jälkeen siirryttiin iltaruuan kautta kisaamaan olympialaisissa. Jokainen laji auttoi tiimejä luomaan ryhmähenkeä ja keksimään ratkaisun, jossa voittoon päästään joko joukkueen yhteisellä panoksella.

Varsinainen koulutus alkoi lauantaina ja jatkui sunnuntaina puolille päivin. Strategia!-koulutus on melkoisen tuhti kokemus, sillä siinä käydään strategiaprosessi läpi vuorottelemalla teoriaa ja käytäntöä. Aluksi esimerkiksi pohdittiin Savonlinnan Nuorkauppakamarille missiota eli sanoitettiin syy, miksi kamari on olemassa. Seuraavaksi pohdittiin visiota eli pitkän tähtäyksen visiota siitä, mihin kamari on menossa.

Jokainen vaihe käytiin läpi ensin teorian kautta koko ryhmän kesken, sitten omalla tiimillä pohtien ja työstäen, sitten palattiin yhteen purkamaan tuotokset. Eli kerrankin sai unohtaa 50 sliden kalvosulkeiset ja pääsi tekemään asioita myös käytännössä!

Viikonlopun aikana mentiin prosessi läpi aina toteutus- ja viestintäsuunnitelmaan saakka. Tuotokset visualisoitiin yhdelle kalvolle ja jätettiin Savonlinnan Nuorkauppakamarin käyttöön. Savonlinnalaiset voivat nyt halutessaan poimia isompia tai pienempiä osia strategiaehdotuksia omaan strategiaansa.

IMG_2385

Matalalla kynnyksellä strategian maailmaan

Koulutus on äärettömän hyvä sukellus strategiatyöskentelyn saloihin. Koulutus antaa eväitä myös suoraan työelämään, sillä jokaisella organisaatiolla pitää olla aktiivinen strategia. Tämän koulutuksen pohjalta on varmasti helpompaa lähteä hakemaan lisätietoa tai suoraan työstämään vaikkapa yrityksen strategiaa.

Jos strategiahommat yhtään kiinnostaa joko kamarin tai työelämän kautta, kannattaa tämä koulutus ehdottomasti käydä! Jokaisella kamarilla on Strategia!-koulutukseen pari kiintiöpaikkaa, joiden kautta koulutukseen voi hakeutua. Tai sitten ilmoittautuu mukaan muuten vain, saapi tulla!

Suosittelen lämpimästi! Oli hauskaa, inspiroivaa, opettavaista ja tutustuin miljoonaan uuteen ihmiseen. Ja saattoihan meillä olla lauantai-illan hämärässä myös Suomen suurin JC-Euroviisukisakatsomo.

 

Kiitos kouluttajatiimille ja erityisesti meidän Tennisvaara-joukkueelle!

 

- Heta Jyrälä, Jäsen -